Bannerek

Link - Placc
Linktár Network
Magyar
Linkgyûjtemény

toplista
Free TopSite


Rock&Blues zenei hírek

A blogomban a legfontosabb (főleg hazai) rock és blues zenekarokról fogok naprakész információkat közölni.

Friss topikok

Linkblog

Bill könyv+film

2010.01.14. 19:40 Nándi91

Nemrég olvastam egy Deák Bill interjút, melyben a Király aztmondta, hogy idén nem lesz új album, azonban könyv és film várható. Többet nem árult el, azonban régebben egy másik interjúban azt olvastam, hogy készül róla egy "Bill 60" nevű film, ami az ő életéről, pályafutásáról szól. Gondolom ez az, ami megjelenik idén. És a könyv? Szerintem hasonlóképpen a filmhez, az is ugyanezt a témát járja körül. Ami biztos: én megveszem mindkettőt!

3 komment

Mi van veled metalzene?

2009.12.14. 13:18 Nándi91

Az idén egy igen szomorú jelenséget véltem felfedezni a hazai metal életben. Mégpedig azt, hogy jóval kevesebb koncert volt, mint tavaly, legalábbis felénk. Se metal karácsony, se valami kisebb metal fesztivál, semmi. Pedig terveztem hogy idén is megyek a jól megszokott decemberi metal karácsonyra, dehát úgy nézem hogy idén elmarad. Kár. Pedig de jó is volt annakidején az első sorban tombolni Ossianra, Kalapácsra, stb... Úgy látom idén Pallai Zsolt inkább a Kárpátiát nyomta előre, és megfeledkezett a metal bandákról...

Szólj hozzá!

2010 május 14 Budapest: Metallica

2009.12.11. 15:10 Nándi91

A hír igaz! A Metallica végre 11 év várakozás után eljön Hazánkba, méghozzá Budapestre a Puskás Ferenc Stadionba, hogy megörvendeztesse magyar rajongóit egy koncerttel. A Metallica Fan Club (www.metclub.com) tagjai juthatnak először jegyekhez, majd a többi rajongó. A koncert várhatóan közel 2 órás lesz, úgyhogy panaszra semmi ok nem lesz.

Szólj hozzá!

Megvolt a nagykoncert!

2009.11.22. 12:11 Nándi91

Pénteken megvolt Bill életének talán fő koncertje. A koncert felölelt minden fontosabb dalt, amit eddig énekelt a Király: beleértve a HBB korszakot, István a Királyt, és mindent, ami eddig fontos volt. Sajnos én nem lehettem ott, de aki ottvolt, attól szívesen várnék koncertbeszámolót.

Szólj hozzá!

Hangszerek gyártása

2009.11.18. 16:35 Nándi91

Gondolom már mindenki várja a Bill koncert feltevését a youtubera, ám nem ígérek semmit, nem tudom hogy mikorra sikerül feltenni: konvertálni, vágni kell még, ami nem rövid meló, és most eléggé be vagyok táblázva, de amint lesz időm, megcsinálom. Addigis jöjjön egy érdekes sorozat: hangszergyártás. Egészen a dobverőktől a cintányérokon át az elektromos gitárig. Ma a dobverők gyártását láthatjátok, a következő frissítésnél pedig majd valami mást, és így lesz mostanában, hogy 1-1 frissítésnél lesz 1-1 hangszergyártás (vagy hangszerkellék) bemutatója. Jó szórakozást!

 

Szólj hozzá!

Deák Bill Blues Band november 14 Neszmély - koncertbeszámoló

2009.11.15. 21:47 Nándi91

Mint már írtam nemrég, tervbe volt véve a címben említett Bill koncert. A koncertre el is mentem, és most tartok egy kis élménybeszámolót!

Az út odafele kicsit nehézkes volt, a GPS rossz beállítása miatt elég sz*r úton mentünk, de végül odaértünk, és ez a lényeg.

A zenekar a technikai szünet miatt a kezdéssel kb 20-25 percet késett, de sebaj, ennek ellenére nagyon jók voltak, mint mindig, bár Bill szerintem most jobb formában volt mint szokott.

Az est egyik különlegessége volt, hogy a Bye Bye Johhny c. számnál Bill felhívta egy ismerősét - Ricsit - a színpadra, és Ricsi szaxofonjátékával kiegészülve játszott a zenekar. Ricsi kissé kérette magát, gondolom izgult, de szerencsére aztán mégiscsak felment a színpadra.

Akkor most jöjjön a dalok listája:

Falun volna jó

Kéne egy üveg bor

A nagy generáció temetésére

Rossz vér

3:20-as blues

Hatvan csapás

Mindhalálig blues

Hosszúlábú asszony

Hey, Joe!

Zöld csillag

Nem haragszom senkire

Bye Bye Johhny!

Kopaszkutya

A király meséje

Úgy gondolom elég tisztességes kis koncert volt, még sok ilyet!

Ja és mint ígértem, hamarosan a YouTube-on Ti is láthatjátok a teljes koncertet!

Szólj hozzá!

Letiltott Ossian interjú

2009.11.11. 13:55 Nándi91

Érdekes dolog történt nemrégiben. A Rockinform megkereste Paksi Endrét egy interjúval emailben. Endre válaszolt minden kérdésre, bár sok kérdés nem igazán tetszett neki, sőt! Endre talán legnagyobb baja az volt az interjúval, hogy a kérdések közül csak 2 volt olyan ami az új lemezzel kapcsolatos, a többi mind olyan jellegű hogy "tartjátok-e a kapcsolatot a régi tagokkal?" vagy hogy "Ricsi és Maróthy szoktak-e együtt zenélni", stb.. Endre megválaszolta a kérdéseket, majd a riportertől kapott egy választ, miszerint minden vágatlanul fog megjelenni az újságban. Azonban az újság szerkesztősége letiltatta az interjút, kétszeresen is. 

Őszintén szólva nemtudom mi a baj azokkal a kérdésekkel, hogy tartják-e a kapcsolatot a régi tagokkal... Nézzük csak meg a legtöbb zenekart! Például ottvan a Hobo Blues Band. Az utóbbi időben Bill és Hobo elég sűrűn játszanak együtt, és ez csak egy példa volt.

Ha már az Ossiannál és a régi tagoknál tartunk, szerintem az is érdekes, hogy a 20 éves jubileumi Ossian bulin vendégként Kalapács Józsi lépett fel. Se egy régi tag, se semmi. A 25 évesen pedig nem is volt egyetlen vendég sem. Azért egy jubileumi koncert szerintem úgy az igazi hogy nem csak a jelenlegi tagok, de a régi tagok is fellépnek.

Most lehet, hogy sokan utálni fognak, de a mai Ossian szerintem ha nem Ossian néven futna, nem lenne ilyen híres. A koncerteken a dalok jelentős része a régi időszakból vannak: A rock katonái, Sörivók, Sátán képében, Mire megvirrad, A magam útját járom, Éjféli lány, és még sorolhatnám...

A letiltásról - és még sok másról - szóló interjút itt olvashatjátok: hammerworld.hu/2009/11/08/ossian-a-letiltas-hattere/

Szólj hozzá!

Újra lesznek Omen koncertek!

2009.11.11. 06:29 Nándi91

Kori lett az Omen új énekese - bizonyára már mindenki hallott róla - és már meg is volt a bemutatkozó koncert szeptember 25-én a Wigwamban. Felreppent a hír, hogy lehet Horváth Attila lesz az új album szövegírója, amiről azonban még nem kapott senki megerősítést. Azonban vannak új hírek is az Omen háza tájáról! Méghozzá az, hogy újra koncerteznek. Noha még nincs sok koncert lefixálva, mégis bíztató, és szerintem minden rajongó örül, hogy újra tombolhat kedvenc zenekara koncertjén. További infók az Omen honlapján!

Szólj hozzá!

Ha már az Ossiannál tartunk...

2009.11.10. 17:50 Nándi91

Előbbi postomban az Ossian volt a fő téma, velük kapcsolatban eszembejutott még valami! Mégpedig az, hogy a csapat ugyebár szeptemberben kiadta az új albumát, az Egyszer az életbent, ami a MAHASZ toplista 1. helyezettje lett nemrégiben. Mit is jelent ez? Azt, hogy ők adták el a legtöbb lemezt bizonyos időn belül. A csapatnak már többször is sikerült ez, ha jól tudom a következő albumokkal: Ítéletnap, A szabadság fantomja, és az idei (nem biztos hogy pont ezek, de nekem úgy rémlik hogy ezek voltak).

Gratula nekik, és további sok sikert!

Szólj hozzá!

Ossianos cuccok eladók olcsón!

2009.11.10. 17:48 Nándi91

Egy ismerősöm megkért, hogy tegyem közzé, hogy elad néhány felesleges holmiját a TeszVeszen. A cuccok jó állapotban vannak, 4 dolgot ad el, abból 2 akár téged is érdekelhet.

Az aukcióit megtekintheted itt:

teszvesz.hu/item811063376_ossian_pack.html

teszvesz.hu/item812449212_ossian_koncert_pulcsi_xxl.html

teszvesz.hu/item812424870_magyar_tortenelem_gyermekeknek.html

teszvesz.hu/item812433772_a_nagy_dinoszaurusz_atlasz.html

Szólj hozzá!

Metalt bírod?

2009.11.08. 18:46 Nándi91

Ma olvasgattam régebbi híreket mindenfele, és mit találtam? Bencze József (országos rendőrfőkapitány) fia metalzenész - persze nem "főállásban", hisz ő is rendőr, de örül, ha a barátaival van idő a zenélésre is. A fiú 2003 óta gitározik a Thrash Inside zenekarban, aki egyébként igencsak képzett zenész: 8 évig hegedült, majd áttért a gitárra.

Szólj hozzá!

December 1.: Deák Bill koncert az Oldman's-ben

2009.11.07. 12:58 Nándi91

Elég rég nem adott már koncertet a blueskirály az Oldman's-ben. Utoljára ha jól emlékszem tavasszal: egyrészt a nyáron nem voltak koncertek a pubban, másrészt meg az új albumon munkálkodtak, de 1-jén végre újra láthatjuk a Királyt az Oldman's színpadán.

1 komment

Vigyázzatok a P.Mobil honlapjával!

2009.11.05. 21:52 Nándi91

A napokban vírusos lett az oldal. Akkor vettem észre, amikor fel akartam menni, aztán a böngészőm figyelmeztetett, hogy nem kéne. Csak azért írom le, mert a Mozzila 3.x feletti verziói autómatikusan figyelmeztetnek, más böngészők viszont úgytudom nemigazán, úgyhogy akinek nincs egy jobb vírusírtója, az könnyen póruljárhat.

Szólj hozzá!

Deák Bill Gyula : A király meséi

2009.11.04. 20:09 Nándi91

1 héttel a megjelenés után végre én is hozzájutottam a lemezhez. Elöljáróban csak annyit: a Hatvan csapás is nagyon jó lemez lett, de ez még azt is űbereli.

Nemrég voltam Bill egyik koncertjén, ahol mondta, hogy a megszokottól most keményebb nóták is helyet kaptak. Gondoltam azok is kb a Hatvan csapáshoz hasonlóak lesznek. Hát nem! Van 1-2 dal, melyre majdnemhogy rá lehetne erőszakolni a metal jelzőt is (pl.: Hol az ég? - mellesleg ez lett a kedvenc dalom a lemezről).

A tracklistet már közöltem régebben, úgyhogy ezt nem akarom újra megtenni.

A dalok bizonyos szempontból hasonlítanak a Hatvan csapáshoz: ezen a lemezen is főként Bill élete a téma: szó esik arról hogy az ORI nem engedte játszani a HBB vendégeként még annakidején, arról hogy hogy is történt a baleset a lábával, és hogy hogyan is változott meg körülötte a világ.

Mellesleg most is Bill segítségére voltak vokalista lányok, kiknek hangja kellemesen megfűszerezte a lemezt.

Eddig csak a pozitívumokat írtam. Nem érzem magam elfogultnak, úgyhogy negatívumot is találtam:

Van néhány rím, ami szerintem picit erőltetett lett. A szöveg jó, csak a rím olyan, hogy hát érdekes... Aki meghallgatta a lemezt, tudja miről beszélek. A másik dolog, ami még negatívum számomra, hogy "A végtelen felé" c. dal végén amikor Bill megnyomja a "Vár az út!" -ot, kicsit hamis lett. Nem úgy jött ki ott a hang, ahogy annak kellett volna lennie. Szerintem inkább újra fel kellett volna énekelni a dal végét, vagy lehagyni róla, legrosszabb esetben pedig digitálisan ügyeskedni valamit.

Sebaj! Bárki bármit is mond, szerintem Billben most sem kellett csalódnunk, hisz egy remek lemez jött össze.

Ja és hogy el ne felejtsem:

BILL A KIRÁLY!

1 komment

Holnap Carl Palmer koncert!

2009.11.03. 20:33 Nándi91

Bizony-bizony! Holnap a világ egyik legjobb dobosa (nem mondom hogy a legjobb, egyik dobosra sem mondom hogy ő a legjobb, mivel a "legjobb" teljesen relatív, egyébként az én kedvenc dobosaim közé tartoznak: Thomas Lang, Mike Mangini, és a YouTube-on híressé vált Vadrum) az A38-on koncertet ad magyar rajongóinak.

A dobos már nem először jár nálunk, például tavaly is volt itt. Carl már 15 évesen profi zenekarban játszott, 20 évesen pedig már Keith Emersonnal muzsikált!

Azthiszem jó napja lesz annak, aki holnap ottlesz a koncerten!

Szólj hozzá!

Bandák csatája

2009.11.02. 20:48 Nándi91

Külföldön régóta hódít ez a fajta megmérettetés a zenekarok számára, azonban itthon - ha jól tudom - még sosem volt ilyen. A lényege annyi, hogy a nevezett zenekarok fellépnek néhány dallal, majd egy több tagú zsűri értékeli, pontozza a produkciót. A nyertes zenekarok óriási díjakkal büszkélkedhetnek, például: lemezszerződés, videóklip forgatás, stb...

És végre valahára, kis Hazánkba is elért ez a hullám.

További infók:

http://rockerek.hu/hir2356b.html

Szólj hozzá!

2 hét múlva új Deák Bill koncertvideók a Youtube-on

2009.11.01. 17:34 Nándi91

Bezony! 2 hét múlva ha minden igaz, megyek Neszmélyre Deák Bill Blues Band koncertre, viszem a kamerámat, és felveszem valószínűleg az egész koncertet. Aztán amint lesz időm, feltöltöm a videókat youtube-ra. Amint meglesz, belinkelem.

Szólj hozzá!

Már csak 2 hónap van 2010-ig, ám tucatnyi jó koncert vár ránk

2009.10.30. 15:29 Nándi91

Kicsit unatkoztam, úgyhogy felmentem a PeCsa honlapjára, nézelődtem hogy milyen koncertek lesznek még idén. Egész jók: Ossian, Kispál, Quimby, stb.. Jövőre is lesznek nagyobb koncertek, pl Rammstein (bár én őszintén szólva nem igazán szeretem őket).

Az idei (és egy kevés 2010-es) koncerteket megtalálod itt:

http://pecsa.hu/index.php/programok/cat.listevents/2009/10/30/index.php?option=com_jevents&task=cat.listevents&offset=1&category_fv=41&Itemid=63

Szólj hozzá!

Eljött az Apokalipszis!

2009.10.29. 10:54 Nándi91

Igen! Itt van! Közeleg! 

No persze nem a bibliai értelemzés szerinti Apokalipszis, hanem a Kalapács zenekar legújabb lemeze. Az album november 16-án jelenik meg. Dedikálás ugyanezen a napon, 17 órakor a Hammer zenebarlangban.

Kiváncsian várom énis az új alkotást, de remélem a témája nem az lesz, mint a tavalyinak, és zeneileg is kiforrottabb lesz...

Szólj hozzá!

Schuster Lóránt vs. Póka Egon

2009.10.29. 10:47 Nándi91

Gondolom aki figyeli, hogy a magyar rockzene háza táján milyen események folynak, jól tudja, hogy Póka Egon, Szakadáti Mátyás, és ifj. Tornóczky Ferenc kiléptek a P.Mobilból (aminek én nagyon örülök, hisz nagyon jó zenészek, és Schustert én nemigazán bírom).

Miután kiléptek, Lóri szokásához híven bevágta a durcit, és elkezdte szidni Póka Egont (akinek talán a legtöbb munkája volt benne a zenekarban..). Mindenféle olyan dolgot közzétett róla, ami más embereknél mondhatni természetes.

Például írta, hogy egy koncert alkalmával Baranyi László (énekes) intézte a fuvarozást, és Egonnak nem tetszett hogy a sofőr túl szabályosan vezet, emiatt összekapott Lacival. Egon elég részeg volt, és Lacival össze akart verekedni: "Játsszuk le!" - mondogatta.

Kérdem én: van-e olyan ember, aki amikor a kelleténél részegebb volt, ne lett volna agresszív?

Schuster Lórántnak azt kívánom, hogy kicsit nézzen magába, a kiszállt tagoknak pedig további sikeres zenélést!

Szólj hozzá!

Közönségtalálkozó

2009.10.29. 08:37 Nándi91

A mai napon az Alexandra Irodalmi Kávéházban Rozsonits Tamás beszélget Hoboval az új lemezéről, a Circus Hungaricusról, valamint az ugyanezen a néven futó monodrámájáról, amit Hobo október 11-én mutatott be a Budapesti Kamaraszínházban.

Szólj hozzá!

Ha már a nagyszabású koncerteknél tartunk...

2009.10.28. 22:21 Nándi91

Eszembejutott még egy igencsak nagy attrocitású koncert. Méghozzá a szokásos novemberi Ossian buli a PeCsában.

Az eddigi novemberi Ossian PeCsa bulik általában november első hétvégéjén voltak, azonban a mostani igencsak későn, november 28-án lesz. Szokás szerint 2 előzenekar lesz: a Krízis (már jópárszor játszottak az Ossian előtt), és a Rubicon.

A jegyek ára egységesen 3600 Ft lesz.

Szólj hozzá!

Hamarosan itt a várva várt Deák Bill Életmű-díj átadó koncert

2009.10.28. 21:38 Nándi91

Nemsokára itt van november 20. És aki szereti Deák Bill Gyula munkásságát, nagyon is jól tudja, hogy mi lesz november 20-án: az év legnagyobb szabású Bill koncertje: Életmű-díj átadó koncert. Az esten a Király énekelni fog egész életéből dalokat: többek között az István, a királyból is. Vendégként ott lesz Hobo, Presser Gábor, Tátrai Tibor, Póka Egon, és még sokan mások. 

Még mielőtt megjelent volna a legújabb lemez (A király meséi), Bill azt nyilatkozta, hogyha kijön a lemez a nagy koncertig, akkor a koncerten az új albumról is el fognak hangzani dalok. Ergó, az új dalokkal is megismerkedhet az, aki nem vette volna meg a lemezt.

Egyébként nem tudja valaki, hogy a koncertről készül DVD vagy hangfelvétel?

Szólj hozzá!

Horváth Attila újra az Omen szövegírója lesz?

2009.10.28. 21:16 Nándi91

Régen Horváth Attila írta az Omen szövegeit (a legtöbbet). Azonban az utolsó 2 lemez szövegeit Katona "Főnök" László írta, mely kissé megosztotta a közönséget. Horváth Attila szövegei mélyebbek, Főnöké pedig inkább nyersek. Személy szerint nekem mindkét szövegíró munkássága nagyon tetszik.

A hírt senki se vegye teljesen biztosra, egy rajongótól hallottam ezt. Egy koncert után - még amikor Gubás Tibi volt az énekes - a srác beszélt Nagyfi Lacival, a zenekar vezetőjével, és ő mondta, hogy nagyon úgy néz ki, hogy újra Horváth Attila lesz a szövegírójuk. A hír valóságtartalmát talán picit tudja erősíteni az is, hogy a szeptemberi Omen bulin, ami Kori Omen tagságának bemutatkozó koncertje volt, jelenvolt Horváth Attila is.

Szólj hozzá!

Október 31-én újra Farkasnap!

2009.10.28. 10:30 Nándi91

Aki szereti az Akelát, számára október 31 igazi ünnep. Annak idején, amikor az Akela még létezett, mindig október 31-én volt az év legnagyobb szabású koncertje, azonban ez a hagyomány megtört a zenekar feloszlásával. Azonban most újra lesz Farkasnap! Bár nem Akela lesz, de Főnök új zenekara, a Kafebar is színpadra lép, emellett Akela Tribute Band, és Szupermen After Rain nevű zenekara is.

Szólj hozzá!